Jarno, Gerinda en Jurre
Nog maar een paar weken te gaan voor Jurre een grote broer wordt! Voor dit moment aanbreekt, komen Jarno, Gerinda en Jurre langs in de studio voor een shoot. Gerinda is prachtig zwanger en het is heel erg leuk om foto's te maken van dit leuke gezin. Moet je nagaan hoe leuk dat gaat worden als de baby eenmaal is geboren...! (zie 'Wiebe')
KWF Bestuur
Het KWF Kankerbestrijdings bestuur uit Almelo benaderde mij met de vraag of ik foto's wou maken van hun nieuwe bestuur. Ik draag natuurlijk graag mijn steentje bij en ik vond het leuk dat dat op deze manier kon. Dus het bestuur kwam naar mijn studio met wat reclame materiaal en we maakten er een leuke shoot van. Super goed werk wat zij verrichten en ik zou zeggen: ga zo door!
Zussen Opgelder
De zussen Opgelder; dat zijn Marlies, Janneke, Magriet en Jet. Of eigenlijk waren ze dat, want ondertussen hebben ze allemaal een andere achternaam, maar zussen zijn het natuurlijk nog steeds. En deze zussen wouden wel met z'n allen op de foto, wat natuurlijk geregeld kon worden! Dus alle zussen kwamen naar mijn thuisstudio waar we een hele gezellige en gekke shoot hebben gehad, want gek daar hielden ze wel van. Ideeën als op de kop staan en op één iemand stapelen zijn geopperd en (bijna) uitgevoerd. Iedereen ging gelukkig wel weer heelhuids naar huis :)
Judith
Zoals jullie misschien wel is opgevallen, is Judith vaker te zien in mijn portfolio. Judith staat namelijk elke keer voor mij klaar als ik weer eens een model nodig ben. Super fijn! Zo ook voor een modellenavond op school. Voor Judith was dit denk ik één van de makkelijkere shoots, want deze keer hoefde ze niet ondergekladderd te worden met verf, poeder, eyeliner of in een jurk gehesen te worden. Alleen even wat gekleurde sprinkles op de lippen. En vooruit, ook wat foto's au naturel :). Judith, bedankt dat je elke keer voor mij klaar staat!
Carolyn zwanger
Carolyn is zwanger! Ze heeft een prachtige buik en dat wou ze dan ook graag laten vastleggen. We hebben de babykamer bij haar thuis tijdelijk omgebouwd tot een studiootje om de foto's te maken. De baby had volgens mij wel door dat er foto's werden gemaakt, want af en toe liet ze ons met een harde schop zien dat ze er ook bij is. Ik kan niet wachten om straks foto's van haar te maken wanneer ze niet meer in de buik zit!
Project Hair
Op de Fotovakschool is het de bedoeling dat we naast het maken van een mooie foto, we ook leren hoe we onze foto's kunnen verkopen. Hoe leuk het ook is om te doen; er moet wel geld verdiend worden. Wij als studenten mochten helemaal zelf de opdracht bedenken, als we er maar een bedrijf bij betrokken en we moesten een stijl kiezen die bij ons past. Ik vind studiofotografie heel leuk, dus ging hiermee aan de slag. Ik heb contact opgenomen met Sandra van de kapperszaak 4 Your Hair in Rijssen, met de vraag of zij open stond voor een eigen gemaakt fotoboek voor in de kapperszaak. Zij vond dit een hartstikke leuk idee en we zijn direct aan de slag gegaan! Zij heeft de modellen via Facebook opgeroepen en ze vervolgens allemaal geknipt, geverfd en gestyled. Ik kwam vervolgens één keer in de week om 4 of 5 modellen vast te leggen. Uiteindelijk zijn alle foto's samengebundeld in een album, welke nu te bezichtigen valt in 4 Your Hair. Ik vond het echt fantastisch hoeveel werk de kappers in de kapsels hebben gestoken en ben erg blij dat ze mij bij mijn schoolopdracht wilden helpen!
+
Jewellery
Een nieuw project: ik wilde graag een sieradenshoot doen in de studio. Dus Lyan en ik gingen op pad en gingen de ene sieradenwinkel na de andere af.  Vervolgens twee keer een middag shooten en dit is het resultaat!
+
LinkedIn
Regelmatig krijg ik een verzoekje om een foto te maken van iemand voor zijn/haar LinkedIn. Dat is natuurlijk ook mogelijk! Vaak gebeurt dit in een soort mini-shoot, met de volgende foto's als resultaat.
+
De nieuwe Nederlander
Deze serie heb ik gemaakt voor de proeve van bekwaamheid van de Fotovakschool. Mijn afstudeerproject. Vluchtelingen zijn een populair onderwerp van discussie en iedereen heeft er een mening over. Maar wat ik zo belangrijk vind is dat mensen zich realiseren dat vluchtelingen heel erg van elkaar verschillen en eigenlijk niet samen tot één grote groep kunnen worden opgedeeld. Met mijn foto's heb ik dat willen benadrukken. Ik heb een mevrouw met een hoofddoek gefotografeerd uit Afrika, maar ook een hele stoere man uit het midden-Oosten en een lief oud dametje uit Azië en haar zoon. Zo verschillend. Mocht je nu zelf nog iemand kennen die in deze serie thuis hoort? Ik hoor het graag, want ik wil de serie graag uitbreiden.
+
Black Senses
Na mijn shoot Coloured Senses heb ik wat adviezen vanschool gekregen, waaruit deze shoot Black Senses is ontstaan. Deze keer met één model: Judith. Ze werd (opnieuw) helemaal ondergekladderd, deze keer met nagellak en eyeliner. Ze is het ondertussen al behoorlijk gewend om voor mijn camera te staan, dus we hadden al snel het gewenste resultaat. Bedankt Judith!
+
Liv & Finn
Liv & Finn, grote zus en kleine broer, waren helemaal klaar voor de shoot toen ik bij ze thuis kwam. Er was plek gemaakt voor mijn mobiele studio, ze hadden allebei mooie kleren aan en Liv had al goed geoefend op haar modellenblik! Tijdens het fotograferen bleek dat Finn ook al een echt modelletje in spé is. Het was hartstikke leuk!
+
Coloured Senses
Voor het blok Studiofotografie 2 op de Fotovakschool mocht ik mijn eigen opdracht verzinnen. Na het nodige nadenken -en vooral na het raadplegen van anderen- kwam ik uit bij Coloured Senses; gekleurde zintuigen. Ik heb Holi poeder besteld en vervolgens hier flink mee geëxperimenteerd. Eerst op mijzelf, maar daarna moesten mijn vriend en broer er ook aan geloven. Uiteindelijk heb ik een aantal modellen weten op te trommelen en bij ieder van hen één zintuig centraal gesteld tijdens de shoot. Het was soms echt een gesmeer met de poeder, maar leuk was het zeker!
+
Linn & Lizzy
Linn & Lizzy gingen op de foto als verrassing voor de verjaardag van hun vader. En wat was het een feest met deze twee zusjes in de studio! Geweldige modellen en héél erg lief samen. Ze wouden zich ook nog graag verkleden en in hun roze tutu's op de foto, nou dat mag! Kijk dan zelf hoe schattig...
+
Chantal
Chantal had van haar huisgenoten een tegoedbon gekregen voor een fotoshoot door mij. Ze mocht kiezen tussen een shoot op locatie of een shoot in de studio en dit laatste is het geworden. Dus onlangs kwam Chantal bij mij langs in de studio waar we een hele gezellige en leuke shoot hebben gehad!
+
Familie Nijkamp
Omdat opa Nijkamp bijna 75 jaar is, wou Rianne hem graag een foto cadeau geven van zijn kleinkinderen: Kyra en Luca. Dat kan natuurlijk geregeld geworden! Ik ben met mijn mobiele studio naar de fam. Nijkamp toe gegaan en heb de zolder omgebouwd tot een tijdelijke foto studio. Gelukkig waren we op zolder, want halverwege de shoot hoorden we ineens dat opa Nijkamp even was langs gekomen! Gelukkig had hij niks door en is het voor hem een verassing gebleven. Kyra en Luca hebben het super gedaan (ondanks dat Luca geen fan was van het modellenwerk ;)). Tja en als ik er dan toch ben, kunnen we net zo goed een paar foto's met de ouders erbij maken. Een gezellige shoot met een leuke verrassing voor opa Nijkamp!
+
Lotje & Lisanne
Voor het vak 'Studiofotografie 2' op de Fotovakschool oefenen we soms op school met modellen. Lotje, mijn medestudent, had deze keer een model geregeld: Lisanne. Na een aantal foto's gemaakt te hebben van Lisanne, vonden Lotje en Lisanne het eigenlijk ook wel leuk om een paar foto's van hun samen te hebben. Ze bleken een echt komisch duo te zijn voor de camera en ook voor Lotje was het een keer heel wat anders om ineens voor de camera te staan, in plaats van erachter!
+
Kevin & Nathalie
Dit superromantische stel heeft elkaar leren kennen bij mij in de klas op de Fotovakschool! Ze hebben jammer genoeg beide besloten om te stoppen met de opleiding, maar toen ik modellen nodig had om te oefenen in de les, vonden ze het geen probleem om terug te komen. De liefde spatte eraf en het was heel erg leuk om dit op de camera te mogen vastleggen.
+
Puppies
Toen mijn neef en zijn vriendin een baby'tje kregen, kon ik die kans niet aan mij voorbij laten gaan: ik moest hem voor mijn camera hebben! Maar naast een baby hadden ze ook net een paar weken puppy's. Toen ik bezig was met fotograferen van de baby, besloten we dat ik de puppy's niet zomaar kon verlaten zonder die super lieve koppies vast te leggen. Jammer dat ze allemaal al een baasje hebben hè...