Noorwegen
Deze vakantie zijn we met de auto naar Noorwegen gereden, waar we de meest prachtige bergen, fjorden en watervallen hebben gezien. Hier wat foto's om je een beeld te geven, maar eigenlijk moet je er echt zelf naartoe en het ervaren!
Bari
Vlak voor de zomer begon zijn Leroy en ik een klein weekje naar Bari geweest, in Italië. Dit is de hoofdstad van de regio Apulië, Zuid-Italië. We hadden een auto gehuurd en konden op deze manier goed de omliggende plaatsen verkennen. Wat een geweldig mooie plaatsjes! We waren nog nooit naar Italië geweest (op een citytrip Rome na) en waren echt onder de indruk van wat we hebben gezien: Bari, Monopoli, Polignano a Mare, Matera, noem maar op. Als je nog nooit naar Italië bent geweest, zou ik het bij deze dan ook zeker aanraden.
Java
Tijdens mijn verblijf in Singapore ben ik ook een aantal dagen naar Java gegaan, Yogyakarta om precies te zijn (of zoals alle inwoners zeggen: Yogya). Tijdens deze paar dagen heb ik een bezoek gebracht aan twee geweldige tempelcomplexen: Prambanan en Borobodur. Prambanan is het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië en Borobudur is een Boeddhistische tempel. Allebei heel verschillend (Prambanan bestaat uit verschillende gebouwen, terwijl Borobudur één héél groot geheel is), maar allebei super mooi. Ook heb ik nog een kort bezoekje gebracht aan Mount Merapi. Deze vulkaan is de meest actieve vulkaan in Indonesië en is in 2010 nog uitgebarsten. Bizar hoeveel kracht zo'n vulkaan heeft! Jammer genoeg had ik niet meer tijd om de rest van Java te verkennen, want het kleine deel dat ik heb gezien was super.
Singapore
Dit jaar ga ik afstuderen als Sociaal Juridisch Dienstverlener en ik mag zelf kiezen waar en hoe ik dit ga doen. Omdat ik heel erg van reizen en van fotograferen hou, heb ik bedacht om dit allemaal te combineren en daarom te gaan afstuderen in... Singapore! Ik ga hier drie maanden en zal door de weeks niet veel tijd hebben om te fotograferen, maar in de weekenden gelukkig wel. Misschien inspireren de foto's jou wel en wil je ook Singapore een bezoekje brengen... :)
 
Lesotho
Lesotho is een prachtig klein landje in het midden van Zuid-Afrika. De mensen voorzien volledig in hun eigen levensonderhoud; ze wonen in eigen gebouwde kleien hutjes, verbouwen hun eigen eten en brouwen hun eigen bier. Het landschap is waanzinnig en de mensen zijn erg gastvrij.
+
Marokko
Leroy en ik hebben twee weken door Marokko gereisd. En wat een geweldige reis. Ik wist niet goed wat ik allemaal kon verwachten, maar het land was echt mooier dan ik had gedacht. We hebben in het Atlas gebergte gewandeld, met kamelen door de Sahara gesjokt, met de bus langs enge afgronden gereden (maar met grandioos uitzicht), opdringerige gidsen van ons afgeslagen, met opdringerige gidsen meegelopen, te veel betaald, te weinig betaald, liters Marokkaanse thee gedronken, moskeeën gezien (en gehoord) en honderd Marokkaanse deuren gefotografeerd. Het was een geweldig avontuur! ♡
+
Dubai
Toen ik op internet een super aanbieding naar Dubai tegenkwam, kon ik deze niet negeren. Dus Leroy en ik gingen op naar Dubai! Ongelofelijk hoe snel ze deze gigantische stad in een paar jaar de grond hebben uitgestampt. Dat merk je ook in de stad, want er wordt altijd gebouwd. En met een uurtje rijden ben je uit de wolkenkrabbers en bevind je je in de woestijn zo ver je kunt zien. Heel bijzonder.
Met alle welvaart en moderniteit deed de stad ons erg denken aan Singapore, maar dan Arabisch in plaats van Oosters. Erg gaaf om te zien en hoewel ik fan ben van Azië sluit ik het Midden-Oosten ook zeker niet uit voor wat toekomstige tripjes!
+
Bali
Bali ligt maar 2,5 uur vliegen van Singapore, dus toen ik drie maanden in Singapore was, kon ik de kans om een paar dagen naar Bali te gaan niet aan mij voorbij laten gaan! Het eiland is ontzettend toeristisch (of in ieder geval het gedeelte waar ik verbleef), maar ik snap ook wel weer waarom: super mooie tempels, geweldig weer en een heerlijke zee om in te zwemmen en te surfen. Het was wel echt heerlijk relaxen, want zoals ons in Bali werd verteld: In Bali it is always Sunday.
+
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika is uniek. Er is hier ontzettend veel wildleven te bewonderen. Dit heb ik dan ook gedaan door als een soort wildlife fotograaf met een eigen gehuurde auto door de nationale parken te crossen. Hoe gaaf het dan is om olifanten, giraffen, nijlpaarden, zebra's en ga zo maar door tegen te komen, snap je alleen als je het zelf hebt gedaan. Mijn camera maakte in ieder geval overuren!
Naast al die mooie dieren, wonen er ook mooie mensen, maar ook het landschap is geweldig.
+
Boedapest
Een vriendin had nog vrije dagen over en het is natuurlijk zonde om deze niet te gebruiken. Ik had er ook nog genoeg, dus we boekten een tripje naar Boedapest. We zijn er 3 nachtjes gebleven en hebben zoveel mogelijk bezichtigd als we konden. Een hele mooie stad met veel te zien en te doen!
+
Amerika
Afgelopen zomer heb ik een geweldige roadtrip door Amerika gemaakt. Amerika trok mij tot voor kort nooit bijzonder, maar wat een fan-tas-tisch land. Zo divers, zo groot, zo geweldig. De grote steden als Los Angeles, Las Vegas en San Fransisco zijn een wereld van verschil met de National Parks ertussen als de Grand Canyon, Joshua Tree Park, Bryce Canyon en Horshoe Bend. En de verschillen in natuur: dorre vlakte, gigantische bossen en enorme bergen. En dan heb ik nog maar vier van de 50 staten bezocht! Een land waar ik nog vele, vele foto's kan maken!
+
Maleisie
Tijdens mijn drie maand in Singapore heb ik gelukkig ook tijd gehad voor wat uitstapjes. Melaka in Maleisië is daar één van, of Malakka of Malacca zoals het ook wordt geschreven. Deze stad staat sinds 2008 op de UNESCO Werelderfgoed Lijst. Vroeger was deze stad één van de belangrijkste havens in de regio, wat één van de redenen is geweest dat de Nederlanders Melaka hebben overgenomen in de tijd van de VOC. Daar zijn nu nog steeds tekenen van, zoals een molen, het Stadtyhuys en de Christuskerk. Het is een heerlijke stad om rond te lopen en bijzonder om te zien hoe verschillende stijlen hier samenkomen.
+
Nepal
Ik heb drie maanden in Kathmandu gewoond, de hoofdstad van Nepal. Nepal is een geweldig kleurrijk en vriendelijk land. Toen ik vrijwilligerswerk deed op een peuter-/basisschool, Orchid Garden, is er denk ik geen dag voorbij gegaan dat ik geen kindje op de foto heb gezet. De één nog liever dan de ander en allemaal supermodellen. Daarnaast zien sommigen volwassenen er óók prachtig uit, in hun gekleurde kleding. Nepal is echt een land om verliefd op te worden!