70s sisters
Met deze zussen heb ik een shoot gedaan in de 70s stijl. Stijltje waar Lyan en Anique voor gemaakt zijn! Super leuke middag gehad en erg ideaal als je model in zo'n fotogeniek huis woont! Bedankt ladies.
Summertime
Nu we middenin de zomer zitten, vond ik het leuk om een nieuw zomers project te starten: een 60s strandshoot. Gelukkig was Lyan bereid om zich in een bikini te heisen en met mij mee te reizen naar het westen van dit land. Het was wel een beetje afzien voor haar, want op het strand was het behoorlijk koud. Gelukkig waren er genoeg terrasjes in de buurt waar we even pitstop konden maken en Lyan weer wat gevoel in haar vingers kon krijgen. Uiteindelijk een super leuke dag gehad, met deze foto's als resultaat!
Call it magic
Ik had voor een schoolopdracht bedacht dat ik een soort magische/romantische setting wou creëren met behulp van veel kaarsjes. Dit wilde ik op verschillende plekken doen, waaronder een foto in het water. Nu moest ik alleen nog iemand vinden die bereid was om voor mij in het water te gaan liggen. Gelukkig kwam mijn vriendin Lyan daar om de hoek kijken! Daarnaast twee assistenten die ook in het water moesten gaan staan en ik natuurlijk droog aan de kant. Verder heb ik veel hulp gekregen met bijvoorbeeld alle potjes maken, ophangen, make-up (door Dian Rietberg), haar (door Sandra Abbink van 4 Your Hair bij de boomfoto's) en nog veel meer! Iedereen bedankt!
A Touch Of Magic
Voor een schoolopdracht heb ik deze keer in een groepje gewerkt met 2 andere fotografen (in opleiding). De opdracht was om op locatie te fotograferen, de rest was aan ons. Wij waren het er direct over eens dat we een soort fashion/beauty shoot wouden doen, maar dan net iets anders. Na een brainstorm sessie besloten we dat we een soort magische sfeer wilden creëren. Onze locatie moest dan ook het bos zijn. Andere klasgenootjes hadden geregeld dat zij in Radio Kootwijk foto's mochten maken. Deze kans wilden wij niet aan ons voorbij laten gaan en daarom hebben we, ondanks dat deze foto's niet binnen ons thema passen, daar ook foto's gemaakt. We zijn op pad geweest met 3 fotograferen, 1 model en 1 stylist. Het is super leuk om in zo'n samenwerkingsverband te werken en daarom hebben we dit een week later gewoon weer gedaan (zie 'Lost')!
Bruidsjurken
Voor de module Project van de Fotovakschool heb ik een modeshoot op locatie gedaan. Het was alleen niet de bedoeling om een model met 'gewone' kleren op de foto te zetten. Nee, de kleding moest ook speciaal zijn. Ik had het geluk dat ik via via trouwjurken hiervoor mocht gebruiken van Compagne Bruidsmode in Hardenberg. Echt helemaal super! Verder moest er natuurlijk een model geregeld worden en zoals altijd stond mijn beste vriendin Judith klaar om te helpen. Vervolgens nog locaties scouten, propz kopen/zoeken/lenen/verzamelen, 100 DIY haarstyle filmpjes op internet bekijken, een visagist/assistent regelen (zoals altijd stond ook mijn moeder klaar om te helpen), belichting regelen en een manier om deze op een elektriciteit-loze locatie te kunnen gebruiken. Er ging zo veel meer werk in zitten dan ik had gedacht, maar wat was het super leuk. Ik heb echt hulp van ontzettend veel mensen gehad van wie ik van alles kon lenen. Met een stampvolle auto zijn we naar de steenfabriek in Rijssen gereden waar we deze shoot hebben gedaan. Wat geweldig!
+
Jewellery
Een nieuw project: ik wilde graag een sieradenshoot doen in de studio. Dus Lyan en ik gingen op pad en gingen de ene sieradenwinkel na de andere af.  Vervolgens twee keer een middag shooten en dit is het resultaat!
+
Judith
Zoals jullie misschien wel is opgevallen, is Judith vaker te zien in mijn portfolio. Judith staat namelijk elke keer voor mij klaar als ik weer eens een model nodig ben. Super fijn! Zo ook voor een modellenavond op school. Voor Judith was dit denk ik één van de makkelijkere shoots, want deze keer hoefde ze niet ondergekladderd te worden met verf, poeder, eyeliner of in een jurk gehesen te worden. Alleen even wat gekleurde sprinkles op de lippen. En vooruit, ook wat foto's au naturel :). Judith, bedankt dat je elke keer voor mij klaar staat!
+
The Forest
Voor de Fotovakschool ben ik samen met mijn grote broer Thijs diep het bos in gedoken. Maar naast de foto's die ik voor school heb gemaakt (zie Lost), heb ik ook een paar foto's gemaakt een beetje à la Hugo Boss. We hebben het hele bos doorgestruind voor mooie locaties en dat heeft Thijs moeten bekopen met in totaal 9 teken. Maar dat was het allemaal waard, toch Thijs?
+
Twentse Vrouwenloop
De Twentse Vrouwenloop is een jaarlijks recreatieve hardloopwedstrijd met een gezellige sfeer. Zussen, moeders en vriendinnen kunnen zich elk jaar opgeven om hard te lopen voor het goede doel, want elk jaar is er een ander goed doel verbonden aan deze wedstrijd. Naast het hardlopen zijn er ook kraampjes en is er bijvoorbeeld een gezamenlijke warm-up. Voor school ging ik naar dit evenement om een reportage te maken. Het is een mooi evenement en het is gaaf om te zien dat zo ontzettend veel vrouwen zich samen inzetten voor een goed doel!
+
Project Hair
Op de Fotovakschool is het de bedoeling dat we naast het maken van een mooie foto, we ook leren hoe we onze foto's kunnen verkopen. Hoe leuk het ook is om te doen; er moet wel geld verdiend worden. Wij als studenten mochten helemaal zelf de opdracht bedenken, als we er maar een bedrijf bij betrokken en we moesten een stijl kiezen die bij ons past. Ik vind studiofotografie heel leuk, dus ging hiermee aan de slag. Ik heb contact opgenomen met Sandra van de kapperszaak 4 Your Hair in Rijssen, met de vraag of zij open stond voor een eigen gemaakt fotoboek voor in de kapperszaak. Zij vond dit een hartstikke leuk idee en we zijn direct aan de slag gegaan! Zij heeft de modellen via Facebook opgeroepen en ze vervolgens allemaal geknipt, geverfd en gestyled. Ik kwam vervolgens één keer in de week om 4 of 5 modellen vast te leggen. Uiteindelijk zijn alle foto's samengebundeld in een album, welke nu te bezichtigen valt in 4 Your Hair. Ik vond het echt fantastisch hoeveel werk de kappers in de kapsels hebben gestoken en ben erg blij dat ze mij bij mijn schoolopdracht wilden helpen!
+
Streetstyle
Ik had weer eens zin om een eigen project te bedenken en deze keer wel echt wat anders. Niet in de studio en geen vrouwelijke modellen: streetstyle for men. Streetstyle is de mode van de straat; het word niet speciaal ontworpen, maar het ontstaat gewoon. Nu heb ik gelukkig een neef die ideaal is voor dit project en die ook nog is bereid was om model te staan. Dus op een druilerige dag ben ik naar Amsterdam afgereisd en zijn we aan de slag gegaan. Ik vond het heel erg leuk om te doen en ik was ook erg blij met Yaniks aanleg voor modellenwerk!
+
Black Senses
Na mijn shoot Coloured Senses heb ik wat adviezen vanschool gekregen, waaruit deze shoot Black Senses is ontstaan. Deze keer met één model: Judith. Ze werd (opnieuw) helemaal ondergekladderd, deze keer met nagellak en eyeliner. Ze is het ondertussen al behoorlijk gewend om voor mijn camera te staan, dus we hadden al snel het gewenste resultaat. Bedankt Judith!
+
Lost
Na vorige week de foto's te hebben gemaakt met het thema A Touch Of Magic, gingen we deze keer aan de slag met het thema Lost. En dat met niemand minder dan mijn eigen broer. We zijn weer naar Radio Kootwijk gereden en hebben in de buurt naar een mooi stuk bos gezocht. Terwijl we de wilde zwijnen aan het ontwijken waren, stond Thijs prima verloren in het bos. Naast de foto's die ik heb gemaakt met betrekking tot dit thema, heb ik ook een paar foto's gemaakt, waarin Thijs er gewoon hartstikke stoer uitziet. Zie daarvoor The Forest.
+
Tattoo reportage
Voor de module Locatiefotografie van de Fotovakschool moest ik een reportage maken dat in een tijdschrift geplaatst zou kunnen worden. Na alle tijdschriften te hebben bekeken die er zijn, heb ik besloten om geen 'standaard' tijdschrift te kiezen. Het leek mij namelijk wel leuk om vast te leggen wanneer iemand een tatoeage laat zetten. Ik heb hier een tijdschrift bij gezocht (Tattoo Fest) waar dit in theorie in geplaatst zou kunnen worden. Ik heb de Tattooshop 'Goorse Inkt' in Goor benaderd en mocht hier mijn reportage maken. Ik ging een jongen fotograferen die al een poos bezig is met het zetten van een sleeve. Het was heel erg gezellig en leuk om dit op camera vast te leggen. Toch ben ik blij dat ik niet in zijn schoenen stond...
+
Coloured Senses
Voor het blok Studiofotografie 2 op de Fotovakschool mocht ik mijn eigen opdracht verzinnen. Na het nodige nadenken -en vooral na het raadplegen van anderen- kwam ik uit bij Coloured Senses; gekleurde zintuigen. Ik heb Holi poeder besteld en vervolgens hier flink mee geëxperimenteerd. Eerst op mijzelf, maar daarna moesten mijn vriend en broer er ook aan geloven. Uiteindelijk heb ik een aantal modellen weten op te trommelen en bij ieder van hen één zintuig centraal gesteld tijdens de shoot. Het was soms echt een gesmeer met de poeder, maar leuk was het zeker!