Noorwegen
Deze vakantie zijn we met de auto naar Noorwegen gereden, waar we de meest prachtige bergen, fjorden en watervallen hebben gezien. Hier wat foto's om je een beeld te geven, maar eigenlijk moet je er echt zelf naartoe en het ervaren!
Bari
Vlak voor de zomer begon zijn Leroy en ik een klein weekje naar Bari geweest, in Italië. Dit is de hoofdstad van de regio Apulië, Zuid-Italië. We hadden een auto gehuurd en konden op deze manier goed de omliggende plaatsen verkennen. Wat een geweldig mooie plaatsjes! We waren nog nooit naar Italië geweest (op een citytrip Rome na) en waren echt onder de indruk van wat we hebben gezien: Bari, Monopoli, Polignano a Mare, Matera, noem maar op. Als je nog nooit naar Italië bent geweest, zou ik het bij deze dan ook zeker aanraden.
Kim & Gerwin zwanger
Mijn eigen zus zwanger. Dat is wel heel erg speciaal. En super leuk! Gerwin en Kim zijn er allebei geen fan van om voor de camera te staan, maar gelukkig wilden ze dit speciale moment wel vastleggen. Ik vond het misschien nog wel spannender dan een gewone shoot, maar dat was natuurlijk nergens voor nodig. We hebben samen met Diesel door het bos gewandeld en de leuke plekjes opgezocht. Een leuke shoot dus, maar ik kan niet wachten tot ik mijn nichtje zelf voor de camera heb! ♡
70s sisters
Met deze zussen heb ik een shoot gedaan in de 70s stijl. Stijltje waar Lyan en Anique voor gemaakt zijn! Super leuke middag gehad en erg ideaal als je model in zo'n fotogeniek huis woont! Bedankt ladies.
Femke
2,5 jaar geleden was ik ook bij Gerine en Jos, maar toen om hun pasgeboren zoontje Luuk (zie 'Luuk') te fotograferen. Nu was ik er opnieuw (en wat is Luuk groot geworden!!), maar deze keer om hun dochtertje Femke op de foto te zetten. Nog geen twee weken oud; zó klein en zó lief ♡. Net als haar grote broer 2,5 jaar geleden deed ze het erg goed. Alleen was Femke wel een stuk minder moe; ze bleef alert (al heb ik haar wel snel vast kunnen leggen toen ze één keer een gaap liet. Vergelijk deze maar is met Luuks foto, dan is het meteen duidelijk dat het broer en zus zijn). Wie weet zie ik Femke ook weer over 2,5 jaar.... :)
Amerika
Afgelopen zomer heb ik een geweldige roadtrip door Amerika gemaakt. Amerika trok mij tot voor kort nooit bijzonder, maar wat een fan-tas-tisch land. Zo divers, zo groot, zo geweldig. De grote steden als Los Angeles, Las Vegas en San Fransisco zijn een wereld van verschil met de National Parks ertussen als de Grand Canyon, Joshua Tree Park, Bryce Canyon en Horshoe Bend. En de verschillen in natuur: dorre vlakte, gigantische bossen en enorme bergen. En dan heb ik nog maar vier van de 50 staten bezocht! Een land waar ik nog vele, vele foto's kan maken!
Marieke & Jarno
In de koude wintermaanden trotseerden deze soon-to-be-parents de kou voor een zwangerschapsshoot. Ze namen mij mee naar een prachtige omgeving, waar we een mooie wandeling hebben gemaakt precies tussen de buien door. Marieke is prachtig zwanger. Niet te geloven dat ze met zo'n buik nog steeds als fitness instructrice aan het werk is! Ik kan niet wachten tot de baby geboren is, want dan kom ik op bezoek om kennis te maken ♡
Ladies Only event by Evenso
Naast Ruth Kolthof Fotografie ben ik ook werkzaam als fotografe voor evenementenorganisatie Evenso. We reizen daarbij af naar bruiloften, feesten, evenementen en festivals, maar deze keer organiseerde Evenso haar eigen Ladies Only event op de Houtmaar in Hengelo. Een heel andere manier van fotograferen, maar ook erg leuk om te doen. De locatie was echt prachtig en door de grote belangstelling was het Lasies Only event was een groot succes.
Streetstyle
Ik had weer eens zin om een eigen project te bedenken en deze keer wel echt wat anders. Niet in de studio en geen vrouwelijke modellen: streetstyle for men. Streetstyle is de mode van de straat; het word niet speciaal ontworpen, maar het ontstaat gewoon. Nu heb ik gelukkig een neef die ideaal is voor dit project en die ook nog is bereid was om model te staan. Dus op een druilerige dag ben ik naar Amsterdam afgereisd en zijn we aan de slag gegaan. Ik vond het heel erg leuk om te doen en ik was ook erg blij met Yaniks aanleg voor modellenwerk!
Summertime
Nu we middenin de zomer zitten, vond ik het leuk om een nieuw zomers project te starten: een 60s strandshoot. Gelukkig was Lyan bereid om zich in een bikini te heisen en met mij mee te reizen naar het westen van dit land. Het was wel een beetje afzien voor haar, want op het strand was het behoorlijk koud. Gelukkig waren er genoeg terrasjes in de buurt waar we even pitstop konden maken en Lyan weer wat gevoel in haar vingers kon krijgen. Uiteindelijk een super leuke dag gehad, met deze foto's als resultaat!
Maleisie
Tijdens mijn drie maand in Singapore heb ik gelukkig ook tijd gehad voor wat uitstapjes. Melaka in Maleisië is daar één van, of Malakka of Malacca zoals het ook wordt geschreven. Deze stad staat sinds 2008 op de UNESCO Werelderfgoed Lijst. Vroeger was deze stad één van de belangrijkste havens in de regio, wat één van de redenen is geweest dat de Nederlanders Melaka hebben overgenomen in de tijd van de VOC. Daar zijn nu nog steeds tekenen van, zoals een molen, het Stadtyhuys en de Christuskerk. Het is een heerlijke stad om rond te lopen en bijzonder om te zien hoe verschillende stijlen hier samenkomen.
De nieuwe Nederlander
Deze serie heb ik gemaakt voor de proeve van bekwaamheid van de Fotovakschool. Mijn afstudeerproject. Vluchtelingen zijn een populair onderwerp van discussie en iedereen heeft er een mening over. Maar wat ik zo belangrijk vind is dat mensen zich realiseren dat vluchtelingen heel erg van elkaar verschillen en eigenlijk niet samen tot één grote groep kunnen worden opgedeeld. Met mijn foto's heb ik dat willen benadrukken. Ik heb een mevrouw met een hoofddoek gefotografeerd uit Afrika, maar ook een hele stoere man uit het midden-Oosten en een lief oud dametje uit Azië en haar zoon. Zo verschillend. Mocht je nu zelf nog iemand kennen die in deze serie thuis hoort? Ik hoor het graag, want ik wil de serie graag uitbreiden.
Ronald, Cindy, Luc en Dinio
In december ben ik op pad geweest met Ronald, Cindy, Luc en Dinio om foto's te maken. We zijn naar een mooie locatie in Wijhe geweest waar het wel erg koud, maar ook erg mooi was. Luc en Dinio hadden veel lol met elkaar en hielpen mij ook nog is goed met mooie plekken uitzoeken en leuke ideeën bedenken voor de foto's. Heel erg handig! Iedereen was ontzettend fotogeniek en ik heb erg veel leuke foto's kunnen maken. Na de tijd hebben we allemaal warme chocolademelk gedronken om een beetje op te warmen, maar geslaagd was het zeker.  
Black Senses
Na mijn shoot Coloured Senses heb ik wat adviezen vanschool gekregen, waaruit deze shoot Black Senses is ontstaan. Deze keer met één model: Judith. Ze werd (opnieuw) helemaal ondergekladderd, deze keer met nagellak en eyeliner. Ze is het ondertussen al behoorlijk gewend om voor mijn camera te staan, dus we hadden al snel het gewenste resultaat. Bedankt Judith!
Carolyn zwanger
Carolyn is zwanger! Ze heeft een prachtige buik en dat wou ze dan ook graag laten vastleggen. We hebben de babykamer bij haar thuis tijdelijk omgebouwd tot een studiootje om de foto's te maken. De baby had volgens mij wel door dat er foto's werden gemaakt, want af en toe liet ze ons met een harde schop zien dat ze er ook bij is. Ik kan niet wachten om straks foto's van haar te maken wanneer ze niet meer in de buik zit!
A Touch Of Magic
Voor een schoolopdracht heb ik deze keer in een groepje gewerkt met 2 andere fotografen (in opleiding). De opdracht was om op locatie te fotograferen, de rest was aan ons. Wij waren het er direct over eens dat we een soort fashion/beauty shoot wouden doen, maar dan net iets anders. Na een brainstorm sessie besloten we dat we een soort magische sfeer wilden creëren. Onze locatie moest dan ook het bos zijn. Andere klasgenootjes hadden geregeld dat zij in Radio Kootwijk foto's mochten maken. Deze kans wilden wij niet aan ons voorbij laten gaan en daarom hebben we, ondanks dat deze foto's niet binnen ons thema passen, daar ook foto's gemaakt. We zijn op pad geweest met 3 fotograferen, 1 model en 1 stylist. Het is super leuk om in zo'n samenwerkingsverband te werken en daarom hebben we dit een week later gewoon weer gedaan (zie 'Lost')!
Tattoo reportage
Voor de module Locatiefotografie van de Fotovakschool moest ik een reportage maken dat in een tijdschrift geplaatst zou kunnen worden. Na alle tijdschriften te hebben bekeken die er zijn, heb ik besloten om geen 'standaard' tijdschrift te kiezen. Het leek mij namelijk wel leuk om vast te leggen wanneer iemand een tatoeage laat zetten. Ik heb hier een tijdschrift bij gezocht (Tattoo Fest) waar dit in theorie in geplaatst zou kunnen worden. Ik heb de Tattooshop 'Goorse Inkt' in Goor benaderd en mocht hier mijn reportage maken. Ik ging een jongen fotograferen die al een poos bezig is met het zetten van een sleeve. Het was heel erg gezellig en leuk om dit op camera vast te leggen. Toch ben ik blij dat ik niet in zijn schoenen stond...
Toepie
Toepie is onze meest recente aanwinst op kattengebied. Ze is een geweldige mooie kat om te zien, maar niet altijd even knuffelig. Wel is ze vaak slaperig en dan ziet ze er nóg liever uit dan wanneer ze wakker is. Dat kan ik natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan!
Coloured Senses
Voor het blok Studiofotografie 2 op de Fotovakschool mocht ik mijn eigen opdracht verzinnen. Na het nodige nadenken -en vooral na het raadplegen van anderen- kwam ik uit bij Coloured Senses; gekleurde zintuigen. Ik heb Holi poeder besteld en vervolgens hier flink mee geëxperimenteerd. Eerst op mijzelf, maar daarna moesten mijn vriend en broer er ook aan geloven. Uiteindelijk heb ik een aantal modellen weten op te trommelen en bij ieder van hen één zintuig centraal gesteld tijdens de shoot. Het was soms echt een gesmeer met de poeder, maar leuk was het zeker!
Nepal
Ik heb drie maanden in Kathmandu gewoond, de hoofdstad van Nepal. Nepal is een geweldig kleurrijk en vriendelijk land. Toen ik vrijwilligerswerk deed op een peuter-/basisschool, Orchid Garden, is er denk ik geen dag voorbij gegaan dat ik geen kindje op de foto heb gezet. De één nog liever dan de ander en allemaal supermodellen. Daarnaast zien sommigen volwassenen er óók prachtig uit, in hun gekleurde kleding. Nepal is echt een land om verliefd op te worden!
+
Marokko
Leroy en ik hebben twee weken door Marokko gereisd. En wat een geweldige reis. Ik wist niet goed wat ik allemaal kon verwachten, maar het land was echt mooier dan ik had gedacht. We hebben in het Atlas gebergte gewandeld, met kamelen door de Sahara gesjokt, met de bus langs enge afgronden gereden (maar met grandioos uitzicht), opdringerige gidsen van ons afgeslagen, met opdringerige gidsen meegelopen, te veel betaald, te weinig betaald, liters Marokkaanse thee gedronken, moskeeën gezien (en gehoord) en honderd Marokkaanse deuren gefotografeerd. Het was een geweldig avontuur! ♡
+
Jelle & Henrike Zwanger
Deze stoere mannen Sjors en Hugo krijgen een zusje! Henrike zit al flink tegen het einde van haar zwangerschap aan en heeft dan ook een prachtige buik. Later blijkt dat maar 8 dagen na onze shoot Juliët werd geboren. Het was heel erg gezellig om met dit leuke gezin op stap te gaan.
+
Lisanne
Super leuk: Henrike & Thijs hebben hun tweede kindje gekregen. De vorige keer (zie: 'Myrthe') was ik helaas in het buitenland, waardoor er niet echt meer sprake was van een newbornshoot. Deze keer was ik gewoon in Nederland en toen Lisanne nog maar een week oud was, stond ik dan ook al met mijn camera op de stoep! Leuk om te zien hoe groot Myrthe al is geworden en natuurlijk leuk om haar ontzettende lieve zusje te zien: Lisanne. Lisanne deed het super goed; wat een makkelijk meisje. Hopelijk blijft dat zo...!
+
Carolyn Zwanger
Carolyn is in verwachting van haar tweede kindje! Bij haar eerste zwangerschap hebben we nog foto's gemaakt in een bij Carolyn thuis opgebouwde studio (zie 'Carolyn Zwanger'), maar deze keer gingen we met het hele gezin lekker naar buiten. En dan te geloven dat Nora (zie 'Nora') nu alweer zo groot is. En bijna grote zus! We hebben een leuke shoot gehad en als Nora's zusje is geboren, kom ik natuurlijk weer langs.
+
Wiebe
Een paar weken na de shoot 'Jarno, Gerinda en Jurre' werd er een nieuw lidje toegevoegd aan dit gezin: Wiebe. Nog geen twee weken oud, en toen al voor de camera. En wat een heerlijke lieverd. Zo lief als hij bij papa ligt te slapen en bij mama te knuffelen...♡
+
Jewellery
Een nieuw project: ik wilde graag een sieradenshoot doen in de studio. Dus Lyan en ik gingen op pad en gingen de ene sieradenwinkel na de andere af.  Vervolgens twee keer een middag shooten en dit is het resultaat!
+
Familie Kotte
Truus en Gerrit wouden graag een shoot met hun kinderen & kleinkinderen, omdat ze 40 jaar getrouwd zijn. Ze wonen prachtig dus dat was direct een mooie plek om de shoot te houden. We hebben mooie plekjes opgezocht en uiteindelijk mochten ook de labrador en de fiets mee op de foto, hartstikke leuk! Daarna zijn we naar Albergen gegaan, waar Gerrit en Truus een feest gaven en ik ook nog wat foto's heb gemaakt van iedereen die aanwezig was. Bedankt Truus & Gerrit, dat ik jullie foto's mocht maken.
+
KWF Bestuur
Het KWF Kankerbestrijdings bestuur uit Almelo benaderde mij met de vraag of ik foto's wou maken van hun nieuwe bestuur. Ik draag natuurlijk graag mijn steentje bij en ik vond het leuk dat dat op deze manier kon. Dus het bestuur kwam naar mijn studio met wat reclame materiaal en we maakten er een leuke shoot van. Super goed werk wat zij verrichten en ik zou zeggen: ga zo door!
+
LinkedIn
Regelmatig krijg ik een verzoekje om een foto te maken van iemand voor zijn/haar LinkedIn. Dat is natuurlijk ook mogelijk! Vaak gebeurt dit in een soort mini-shoot, met de volgende foto's als resultaat.
+
Java
Tijdens mijn verblijf in Singapore ben ik ook een aantal dagen naar Java gegaan, Yogyakarta om precies te zijn (of zoals alle inwoners zeggen: Yogya). Tijdens deze paar dagen heb ik een bezoek gebracht aan twee geweldige tempelcomplexen: Prambanan en Borobodur. Prambanan is het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië en Borobudur is een Boeddhistische tempel. Allebei heel verschillend (Prambanan bestaat uit verschillende gebouwen, terwijl Borobudur één héél groot geheel is), maar allebei super mooi. Ook heb ik nog een kort bezoekje gebracht aan Mount Merapi. Deze vulkaan is de meest actieve vulkaan in Indonesië en is in 2010 nog uitgebarsten. Bizar hoeveel kracht zo'n vulkaan heeft! Jammer genoeg had ik niet meer tijd om de rest van Java te verkennen, want het kleine deel dat ik heb gezien was super.
+
Singapore
Dit jaar ga ik afstuderen als Sociaal Juridisch Dienstverlener en ik mag zelf kiezen waar en hoe ik dit ga doen. Omdat ik heel erg van reizen en van fotograferen hou, heb ik bedacht om dit allemaal te combineren en daarom te gaan afstuderen in... Singapore! Ik ga hier drie maanden en zal door de weeks niet veel tijd hebben om te fotograferen, maar in de weekenden gelukkig wel. Misschien inspireren de foto's jou wel en wil je ook Singapore een bezoekje brengen... :)
 
+
Familie Nijkamp
Omdat opa Nijkamp bijna 75 jaar is, wou Rianne hem graag een foto cadeau geven van zijn kleinkinderen: Kyra en Luca. Dat kan natuurlijk geregeld geworden! Ik ben met mijn mobiele studio naar de fam. Nijkamp toe gegaan en heb de zolder omgebouwd tot een tijdelijke foto studio. Gelukkig waren we op zolder, want halverwege de shoot hoorden we ineens dat opa Nijkamp even was langs gekomen! Gelukkig had hij niks door en is het voor hem een verassing gebleven. Kyra en Luca hebben het super gedaan (ondanks dat Luca geen fan was van het modellenwerk ;)). Tja en als ik er dan toch ben, kunnen we net zo goed een paar foto's met de ouders erbij maken. Een gezellige shoot met een leuke verrassing voor opa Nijkamp!
+
Luuk
Toen Luuk net twee weekjes oud was, mocht ik langs komen om hem op de foto te zetten. Ik had weer het geluk dat ik met een heerlijk makkelijke en mooie baby te maken had. Luuk bleef in het begin heerlijk doorslapen en toen ik later toch wel graag ook zijn oogjes wou zien, deed hij ze open en keek rustig naar wat ik aan het doen was. Wat een heerlijk fotomodelletje!
+
Call it magic
Ik had voor een schoolopdracht bedacht dat ik een soort magische/romantische setting wou creëren met behulp van veel kaarsjes. Dit wilde ik op verschillende plekken doen, waaronder een foto in het water. Nu moest ik alleen nog iemand vinden die bereid was om voor mij in het water te gaan liggen. Gelukkig kwam mijn vriendin Lyan daar om de hoek kijken! Daarnaast twee assistenten die ook in het water moesten gaan staan en ik natuurlijk droog aan de kant. Verder heb ik veel hulp gekregen met bijvoorbeeld alle potjes maken, ophangen, make-up (door Dian Rietberg), haar (door Sandra Abbink van 4 Your Hair bij de boomfoto's) en nog veel meer! Iedereen bedankt!
+
The Forest
Voor de Fotovakschool ben ik samen met mijn grote broer Thijs diep het bos in gedoken. Maar naast de foto's die ik voor school heb gemaakt (zie Lost), heb ik ook een paar foto's gemaakt een beetje à la Hugo Boss. We hebben het hele bos doorgestruind voor mooie locaties en dat heeft Thijs moeten bekopen met in totaal 9 teken. Maar dat was het allemaal waard, toch Thijs?
+
Hugo
Een baby in de familie! Mijn neef en zijn vrouw kregen deze prachtige Hugo eind 2013 en ik kon niet wachten om hem voor mijn camera te hebben. Maar terwijl andere baby's gaan slapen nadat ze de fles hebben gekregen, bleef Hugo mij lekker aankijken. Maar ook wakker ziet deze Boss er heerlijk uit. Na een paar uur fotograferen was ik eigenlijk nog lang niet klaar, maar Hugo jammer genoeg wel. En hoe lief je ook bent Hugo; huilend op de foto komt dat toch niet zo over...
+
Bruidsjurken
Voor de module Project van de Fotovakschool heb ik een modeshoot op locatie gedaan. Het was alleen niet de bedoeling om een model met 'gewone' kleren op de foto te zetten. Nee, de kleding moest ook speciaal zijn. Ik had het geluk dat ik via via trouwjurken hiervoor mocht gebruiken van Compagne Bruidsmode in Hardenberg. Echt helemaal super! Verder moest er natuurlijk een model geregeld worden en zoals altijd stond mijn beste vriendin Judith klaar om te helpen. Vervolgens nog locaties scouten, propz kopen/zoeken/lenen/verzamelen, 100 DIY haarstyle filmpjes op internet bekijken, een visagist/assistent regelen (zoals altijd stond ook mijn moeder klaar om te helpen), belichting regelen en een manier om deze op een elektriciteit-loze locatie te kunnen gebruiken. Er ging zo veel meer werk in zitten dan ik had gedacht, maar wat was het super leuk. Ik heb echt hulp van ontzettend veel mensen gehad van wie ik van alles kon lenen. Met een stampvolle auto zijn we naar de steenfabriek in Rijssen gereden waar we deze shoot hebben gedaan. Wat geweldig!
+
Kevin & Nathalie
Dit superromantische stel heeft elkaar leren kennen bij mij in de klas op de Fotovakschool! Ze hebben jammer genoeg beide besloten om te stoppen met de opleiding, maar toen ik modellen nodig had om te oefenen in de les, vonden ze het geen probleem om terug te komen. De liefde spatte eraf en het was heel erg leuk om dit op de camera te mogen vastleggen.
+
Puppies
Toen mijn neef en zijn vriendin een baby'tje kregen, kon ik die kans niet aan mij voorbij laten gaan: ik moest hem voor mijn camera hebben! Maar naast een baby hadden ze ook net een paar weken puppy's. Toen ik bezig was met fotograferen van de baby, besloten we dat ik de puppy's niet zomaar kon verlaten zonder die super lieve koppies vast te leggen. Jammer dat ze allemaal al een baasje hebben hè...
+
Lesotho
Lesotho is een prachtig klein landje in het midden van Zuid-Afrika. De mensen voorzien volledig in hun eigen levensonderhoud; ze wonen in eigen gebouwde kleien hutjes, verbouwen hun eigen eten en brouwen hun eigen bier. Het landschap is waanzinnig en de mensen zijn erg gastvrij.
+
Boedapest
Een vriendin had nog vrije dagen over en het is natuurlijk zonde om deze niet te gebruiken. Ik had er ook nog genoeg, dus we boekten een tripje naar Boedapest. We zijn er 3 nachtjes gebleven en hebben zoveel mogelijk bezichtigd als we konden. Een hele mooie stad met veel te zien en te doen!
+
Puck
5 dagen voor de uitgerekende datum was het zover: mijn nichtje Puck was geboren! Wat geweldig en wat speciaal om haar een paar uur naar haar geboorte al te kunnen zien en mogen vasthouden. Een geweldig lief meisje, en na 10 dagen al helemaal klaar voor deze newbornshoot. Puck, ik denk dat er nog vele shoots zullen volgen  
+
Esma
Deze schattige billetjes zijn van Esma (voor foto's van Esma nog in de buik, 'zie Carolyn Zwanger'). Wat een heerlijk, lief, klein en rustig meisje. En zó leuk om te zien hoe Nora zich als grote zus al over haar zusje ontfermt. Ali & Carolyn, ontzettend bedankt dat ik de uitbreiding van jullie gezinnetje weer vast mocht leggen.
+
Dubai
Toen ik op internet een super aanbieding naar Dubai tegenkwam, kon ik deze niet negeren. Dus Leroy en ik gingen op naar Dubai! Ongelofelijk hoe snel ze deze gigantische stad in een paar jaar de grond hebben uitgestampt. Dat merk je ook in de stad, want er wordt altijd gebouwd. En met een uurtje rijden ben je uit de wolkenkrabbers en bevind je je in de woestijn zo ver je kunt zien. Heel bijzonder.
Met alle welvaart en moderniteit deed de stad ons erg denken aan Singapore, maar dan Arabisch in plaats van Oosters. Erg gaaf om te zien en hoewel ik fan ben van Azië sluit ik het Midden-Oosten ook zeker niet uit voor wat toekomstige tripjes!
+
Jarno, Gerinda en Jurre
Nog maar een paar weken te gaan voor Jurre een grote broer wordt! Voor dit moment aanbreekt, komen Jarno, Gerinda en Jurre langs in de studio voor een shoot. Gerinda is prachtig zwanger en het is heel erg leuk om foto's te maken van dit leuke gezin. Moet je nagaan hoe leuk dat gaat worden als de baby eenmaal is geboren...! (zie 'Wiebe')
+
Davy
Na de zwangerschapsshoot van Marieke & Jarno duurde het niet heel erg lang of ik kreeg het bericht dat Davy was geboren en ik opnieuw langs kon komen om foto's te maken! Davy is nog maar één week oud als hij voor mijn camera ligt te poseren, maar wat een talent. Heerlijk slapen, maar ook af en toe even zijn mooie oogjes laten zien. En dan draaiden we hem weer om, of even verleggen; het maakte Davy allemaal niks uit. Ik heb echt genoten ♡
+
Linn & Lizzy
Linn & Lizzy gingen op de foto als verrassing voor de verjaardag van hun vader. En wat was het een feest met deze twee zusjes in de studio! Geweldige modellen en héél erg lief samen. Ze wouden zich ook nog graag verkleden en in hun roze tutu's op de foto, nou dat mag! Kijk dan zelf hoe schattig...
+
Myrthe
Mijn collega Henrike vroeg mij voor een newbornshoot! Ik vond dit natuurlijk super leuk, maar er was één probleem: ik was net 3 maanden in het buitenland toen Hernike beviel. We hebben de shoot dus wat uit moet stellen, waardoor Myrthe alweer 3 maanden oud was toen ik terugkwam. Daardoor was Myrthe vooral wakker tijdens de shoot, maar dat gaf eigenlijk niks. We hebben een super leuke shoot gehad en Myrthe vond de camera maar wat interessant. Bedankt Henrike, dat ik dit voor je mocht vastleggen!
+
Chantal
Chantal had van haar huisgenoten een tegoedbon gekregen voor een fotoshoot door mij. Ze mocht kiezen tussen een shoot op locatie of een shoot in de studio en dit laatste is het geworden. Dus onlangs kwam Chantal bij mij langs in de studio waar we een hele gezellige en leuke shoot hebben gehad!
+
Bali
Bali ligt maar 2,5 uur vliegen van Singapore, dus toen ik drie maanden in Singapore was, kon ik de kans om een paar dagen naar Bali te gaan niet aan mij voorbij laten gaan! Het eiland is ontzettend toeristisch (of in ieder geval het gedeelte waar ik verbleef), maar ik snap ook wel weer waarom: super mooie tempels, geweldig weer en een heerlijke zee om in te zwemmen en te surfen. Het was wel echt heerlijk relaxen, want zoals ons in Bali werd verteld: In Bali it is always Sunday.
+
Zussen Opgelder
De zussen Opgelder; dat zijn Marlies, Janneke, Magriet en Jet. Of eigenlijk waren ze dat, want ondertussen hebben ze allemaal een andere achternaam, maar zussen zijn het natuurlijk nog steeds. En deze zussen wouden wel met z'n allen op de foto, wat natuurlijk geregeld kon worden! Dus alle zussen kwamen naar mijn thuisstudio waar we een hele gezellige en gekke shoot hebben gehad, want gek daar hielden ze wel van. Ideeën als op de kop staan en op één iemand stapelen zijn geopperd en (bijna) uitgevoerd. Iedereen ging gelukkig wel weer heelhuids naar huis :)
+
Judith
Zoals jullie misschien wel is opgevallen, is Judith vaker te zien in mijn portfolio. Judith staat namelijk elke keer voor mij klaar als ik weer eens een model nodig ben. Super fijn! Zo ook voor een modellenavond op school. Voor Judith was dit denk ik één van de makkelijkere shoots, want deze keer hoefde ze niet ondergekladderd te worden met verf, poeder, eyeliner of in een jurk gehesen te worden. Alleen even wat gekleurde sprinkles op de lippen. En vooruit, ook wat foto's au naturel :). Judith, bedankt dat je elke keer voor mij klaar staat!
+
Nora
Nora had al voor mijn camera gestaan, maar toen zat ze nog in de buik (zie 'Carolyn Zwanger'). Nora zit ondertussen niet meer in de buik en ik had het geluk dat ik nu ook echt foto's van haar mocht maken. Wat een ontzettend fotomodelletje! Ze sliep op de goede momenten en ze was wakker op de goede momenten; alles wat een fotograaf zich wensen kan. Af en toe moesten we even haar haartjes weer kammen om het terug in model te brengen, maar ook dan bleef Nora lekker liggen. Hopelijk krijgen Carolyn en Ali nog veel meer baby's die ik op de foto mag zetten, want wat was het leuk!
+
Lotje & Lisanne
Voor het vak 'Studiofotografie 2' op de Fotovakschool oefenen we soms op school met modellen. Lotje, mijn medestudent, had deze keer een model geregeld: Lisanne. Na een aantal foto's gemaakt te hebben van Lisanne, vonden Lotje en Lisanne het eigenlijk ook wel leuk om een paar foto's van hun samen te hebben. Ze bleken een echt komisch duo te zijn voor de camera en ook voor Lotje was het een keer heel wat anders om ineens voor de camera te staan, in plaats van erachter!
+
Lost
Na vorige week de foto's te hebben gemaakt met het thema A Touch Of Magic, gingen we deze keer aan de slag met het thema Lost. En dat met niemand minder dan mijn eigen broer. We zijn weer naar Radio Kootwijk gereden en hebben in de buurt naar een mooi stuk bos gezocht. Terwijl we de wilde zwijnen aan het ontwijken waren, stond Thijs prima verloren in het bos. Naast de foto's die ik heb gemaakt met betrekking tot dit thema, heb ik ook een paar foto's gemaakt, waarin Thijs er gewoon hartstikke stoer uitziet. Zie daarvoor The Forest.
+
Twentse Vrouwenloop
De Twentse Vrouwenloop is een jaarlijks recreatieve hardloopwedstrijd met een gezellige sfeer. Zussen, moeders en vriendinnen kunnen zich elk jaar opgeven om hard te lopen voor het goede doel, want elk jaar is er een ander goed doel verbonden aan deze wedstrijd. Naast het hardlopen zijn er ook kraampjes en is er bijvoorbeeld een gezamenlijke warm-up. Voor school ging ik naar dit evenement om een reportage te maken. Het is een mooi evenement en het is gaaf om te zien dat zo ontzettend veel vrouwen zich samen inzetten voor een goed doel!
+
Liv & Finn
Liv & Finn, grote zus en kleine broer, waren helemaal klaar voor de shoot toen ik bij ze thuis kwam. Er was plek gemaakt voor mijn mobiele studio, ze hadden allebei mooie kleren aan en Liv had al goed geoefend op haar modellenblik! Tijdens het fotograferen bleek dat Finn ook al een echt modelletje in spé is. Het was hartstikke leuk!
+
Project Hair
Op de Fotovakschool is het de bedoeling dat we naast het maken van een mooie foto, we ook leren hoe we onze foto's kunnen verkopen. Hoe leuk het ook is om te doen; er moet wel geld verdiend worden. Wij als studenten mochten helemaal zelf de opdracht bedenken, als we er maar een bedrijf bij betrokken en we moesten een stijl kiezen die bij ons past. Ik vind studiofotografie heel leuk, dus ging hiermee aan de slag. Ik heb contact opgenomen met Sandra van de kapperszaak 4 Your Hair in Rijssen, met de vraag of zij open stond voor een eigen gemaakt fotoboek voor in de kapperszaak. Zij vond dit een hartstikke leuk idee en we zijn direct aan de slag gegaan! Zij heeft de modellen via Facebook opgeroepen en ze vervolgens allemaal geknipt, geverfd en gestyled. Ik kwam vervolgens één keer in de week om 4 of 5 modellen vast te leggen. Uiteindelijk zijn alle foto's samengebundeld in een album, welke nu te bezichtigen valt in 4 Your Hair. Ik vond het echt fantastisch hoeveel werk de kappers in de kapsels hebben gestoken en ben erg blij dat ze mij bij mijn schoolopdracht wilden helpen!
+
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika is uniek. Er is hier ontzettend veel wildleven te bewonderen. Dit heb ik dan ook gedaan door als een soort wildlife fotograaf met een eigen gehuurde auto door de nationale parken te crossen. Hoe gaaf het dan is om olifanten, giraffen, nijlpaarden, zebra's en ga zo maar door tegen te komen, snap je alleen als je het zelf hebt gedaan. Mijn camera maakte in ieder geval overuren!
Naast al die mooie dieren, wonen er ook mooie mensen, maar ook het landschap is geweldig.